TABARA TRANSFAGARASAN

Tabara de vara

În prima zi, intâlnirea este la ora 9.00 . Plecare pe traseul Pitești – Curtea de Argeș – Arefu. La Curtea de Argeș vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș și atelierul “Micul Olar”, sau atelierul “Globul de Crăciun” (10 lei/ platitor/ atelier), unde fiecare copil are ocazia să-și confecționeze un vas din lut, sau să asiste la fabricarea și pictarea globurilor din sticlă.
 Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 16.00.
Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe, și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul taberei Aventura în Natură.
 Zilele se scurg rapid, dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale, cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor, precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.
 Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul de experimente se produc intenționat fenomene științifice atractive, sub atenta îndrumare a animatorilor. Nu departe de experimente, stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor.
 Prin atelierul de dans, se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.
 La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.
 În pădure ne vor surprinde animaluțele feroce, despre care vom învăța cum să ne protejăm. Natura ne va indica punctele cardinale, apa va fi elementul vital pentru supraviețuire, adăpostul va fi locul în care ne vom hrăni și ne vom odihni. Orientarea turistică ne este utilă pentru a ne dezvolta simțul observației, a ne face mai atenți la micile detalii din viață și la a ne călăuzi pe drumul cel bun.
 Activități distractive;
 Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.
 Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.
 Parcul de Aventură din interiorul complexului ne asteaptă să petrecem momente inedite, folosind cele 4 jetoane incluse în pachet. Optional distracția poate continua achiziționând alte jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tiroliana 7.5 lei, traseu prin copaci 15 lei, tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 inute), bile pe apă 15 lei (5 minute), panou de cățărat  7.5 lei, biciclete 15 lei.
 Excursia opțională: După servirea micului dejun propunem o excursie optională pe traseul:
 Varianta 1 – Transfăgărășan. Dacă vremea ne permite, ne propunem să ajungem până la cabana Balea Lac, zona alpina Cota 2000, Cabana Capra, zona Piscul Negru și Barajul Vidraru. 
 Varianta 2 – Călimănești. Vizitele se vor face la Salina Ocnele Mari sau Muzeul Satului Vâlcean și la Mănăstirea Cozia.
 Masa de prânz este servită la pachet. În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.
 Fiecare seara dupa cină va fi specială, pentru că echipa de animatori vă propune programe deosebite: sportive, sala de jocuri, cinema, discotecă, loc de joacă. Ultima seară este rezervată festivității de premiere, care se va încheia cu mult așteptatul foc de tabără.
 După micul dejun, cu bagajul plin de amintiri, ne luăm rămas bun de la gazdele noastre și plecăm către casă, dornici să povestim celor dragi cum am petrecum șapte zile minunate în tabăra “Aventura în Natură”. În drumul spre casă puteți vizita Barajul Vidraru și Curtea Domneasca de la Curtea de Argeș. Plecarea din locatie se face la ora 9.00 cu masa de pranz la pachet.
Nu sunt incluse in pret:
TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara)
EXCURSIILE OPTIONALE
INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE
ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT
În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.