20px

TABERE SCOLARE

Tabara Dacii si Romanii

Ziua 1 – Intalnirea la ora 6.00 in parcarea de la Academia Militara (acces din B-dul Eroilor). Plecarea spre Herculane, pe traseul Pitesti – Targu Jiu – Herculane, se va face cu ajutorul “trasurilor” moderne, puse la dispozitia voastra. In drumul nostru spre aventura, la Horezu, vizitam atelierul de olarit, la Baia de Fier, vizitam Pestera Muierii, la Targu Jiu, vom face o plimbare prin “Parcul lui Brancusi”.
Ajunși la locație, ne facem comozi în camerele primite, iar seara servim prima cină. Sosirea in locatie se va face dupa ora 18.00.
Pentru o bună desfășurare a activităților, ce încep din a doua zi, copiii vor fi împărțiți pe echipe și rând pe rând bifează toate atelierele din cadrul taberei Aventura exploratorilor.
Zilele se scurg rapid dar punctul culminat al vacanței de vară abia acum începe. După cunoașterea echipei de verzișori (animatori), copiii vor fi implicați atât în activități educative nonformale cât și distractive. Participarea la aceste activități va pune în evidență creativitatea și atenția copiilor precum și aptitudinile de coordonare și lucru în echipă.
Activitățile educative nonformale propuse în tabără îi trec pe copii prin experiențe noi. Spre exemplu, la atelierul “Exploratori trecutului” – simularea unor tehnici dacice si romane de lupta cu ajutorul informatiilor puse la dispozitie de animatori. Impreuna aflam tainele formari poporului roman, precum si a obiceiurilor strabune.
Nu departe de atelierul “Exploratori trecutului” stă și atelierul de creație, care va evidenția îndemanarea și inventivitatea copiilor. Podoabele confectionate de micii exploratori sunt semne de pricepere si indemanare. Un alt atelier propus este atelierul “lumina si culoare” – realizarea unor picturi pe pietre, vase din lut sau materiale neconventionale cu ajutorul ustensilelor puse la dispozitie de animatori.
Prin atelierul de dans se vor elibera de energie și le va aduce o senzație de libertate, într-un stil aparte.
La jocuri activăm spiritul de echipă, atenția, rapiditatea, motricitatea grosieră și spontaneitatea copiilor.
Activități distractive
Copiii învață mai bine atunci când participă activ, decât atunci când citesc, ascultă sau privesc. Jocul ne oferă această oportunitate de învățare experiențiala. Un moment de relaxare bine meritat îl vom petrece la piscina locației.
Încărcați cu voioșie, ne îndreptăm spre terenul de sport, participând în aer liber la atelierele de fotbal și volei. Distracția continuă în sala de jocuri, unde ne vom distra folosind mesele de air hockey, fussball și tenis.
Zona de agrement din interiorul complexului ne asteaptă (Optional) să petrecem momente inedite. Distracția poate continua achiziționând jetoane în valoare de 7.5 lei, care se pot folosi astfel: tir cu arcul 7.5 lei (7 săgeți), air soft 7.5 lei (15 bile), trambulina 7.5 lei (7 minute), bile pe apă 15 lei (5 minute).
Dupa amiaza participam la activitati sportive (jocuri de echipa – fotbal,volei, baschet) si ne pregatim sa plecam in excursii si drumetii pentru a putea vedea cu ochii nostri frumusetile zonei. Astfel , va propunem 2 excursii (incluse in oferta de transport propusa sau pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care veniti cu transportul dumneavoastra):
Excursia 1 – Mehadia – Orsova – Cazanele Dunari – Statuia lui Decebal – Manastirea Mraconia. ( optional plimbare cu salupele prin Cazanele Dunarii
Excursia 2 – Mehadia – Baile Herculane – o scurta incursiune in trecutul istoric al zonei. ( aceasta excursie se realizeaza in ziua plecari spre casa)
In aceste zile ne vom face timp si pentru organizarea unor excursii optionale pentru a putea vizita si alte atractii turistice ale zonei:
Traseu 1- Mehadia – “Ulpia Traiana Sarmizegetusa” (pe numele său complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala Daciei Romane, situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orașului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic în localitatea Sarmizegetusa, județul Hunedoara.
Traseu 2- Mehadia – Complexul Mulinologic de la Rudaria (Eftimie Murgu). Numele de Rudaria deriva din doua cuvinte slave, ruda = minereu si reka = riu. Denumirea mulinologic deriva din cuvantul moulin= moara din limba franceza. La Rudaria (satul Eftimie Murgu, Caras Severin) este cel mai mare parc mulinologic din sud estul Europei. Adică parc cu mori de apă. În momentul de fata la Eftimie Murgu sunt 22 de mori insirate de-a lungul a aproximativ 3 kilometri de rau. Ultima oprire o facem la Cascada Bigar – locul unul in topul cascadelor unice din lume.
Traseu 3- Caransebeș – Lugoj – Timișoara cu vizitarea principalelor obiective turistice din zona centrală a orașului denumită și Piața Victoriei, fostă Piața a Operei, una din piețele centrale ale municipiului Timișoara, locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din România. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Dinspre Operă spre Catedrală vom admira ansambluri arhitecturale de importanță istorică situate pe promenadă, cea de pe dreapta purtand numele „Corso” iar cea de pe stânga „Surogat”. În jurul pieței se găsesc importante instituții, cum ar fi Opera Română, Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de Stat, Catedrala Mitropolitană, cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, galeriile de artă și multe magazine.
Nu sunt incluse in pret:
TRANSPORT AUTOCAR ( se poate solicita oferta de transport pentru deplasarea la tabara si de la tabara, cu plecare din Bucuresti sau din orice oras din tara)
EXCURSIILE OPTIONALE
INTRARILE LA OBIECTIVELE TURISTICE
ACTIVITATI OPTIONALE IN ZONA DE AGREMENT
În costul excursiilor nu intră tarifele de intrare la obiectivele turistice. Înscrierile pentru această excursie se fac cu cel putin 7 zile înainte de sosirea în tabără.