20px

OBIECTIVE TURISTICE

20px

Centrul orașului Stuttgart

detalii

Centrul orașului Stuttgart

Poti incepe cu un mic popas în Schlossplats (Palace Square), considerat a fi unul dintre cele mai cool locuri din oraș, continuand cu o plimbare pe Königstrasse, iar mai apoi cu o oprire la Turnul de Televiziune (FerneshTurm).

Tot rătăcind pe străzile orașului, vei descoperi o mulțime de alte clădiri interesante, locuri perfecte pentru o masă pe cinste sau pentru o degustare de bere nefiltrată.

Muzeul Mercedes Benz

detalii

Muzeul Mercedes Benz

Indiferent că ești pasionat sau nu de automobile, muzeul este unul dintre locurile emblematice ale orașului și nu trebuie ratat. Nu doar pentru că este singurul muzeu din lume care te poate plimba prin 130 de ani de istorie a evoluției automobilelor sau pentru designul său futurist, ci mai ales pentru că, aflându-se într-o clădire imensă, pe mai multe niveluri, dar fără scări, adăpostește peste 1500 de exponate.

Mai mult, de-a lungul traseului sunt amplasate tot felul de activități interactive, așa încât nu ai cum să te plictisești nici măcar o clipă. Poti petrece aici aproape o jumătate de zi farasa-ti dai seama când a trecut timpul.

De aceea, am ajuns chiar să-l așezăm în topul celor mai frumoase trei muzee pe care le-am văzut până acum.

Palatul, grădinile și Festivalul Dovleacului de la Ludwigsburg

detalii

Palatul, grădinile și Festivalul Dovleacului de la Ludwigsburg

Așa că, pe lângă palatul care este grandios și foarte elegant, te poti plimba în grădinile din jur printre tot felul de figurine construite din dovleac: dinozauri, elefanți, fetițe și băieței, căsuțe, ba chiar dovleci uriași și tarabe unde se comercializeaza produse din dovleac de la supe, lichior, dulciuri la dovleac, dovleac și iarăși dovleac.

De parcă toate astea nu ar fi fost de ajuns, sunt amenajate și trasee cu povești: căsuța din turtă dulce din Hansel și Gretel, din care răsuna vocea vrăjitoarei, căsuța celor 7 pitici care au primit-o în sânul lor pe Albă-ca-Zăpada, dar și multe altele care te arunca, fără să vrei, într-o lume miraculoasă a poveștilor.

Wilhelma Grădina Zoologică și Botanica

detalii

Wilhelma Grădina Zoologică și Botanica

Numit după un palat în stil maur, construit în 1842, grădina zoologică și botanică Wilhelma este o atracție unică. Frumos amenajat cu numeroase sere, case de animale și un acvariu, Wilhelma a crescut de la un fost refugiu regal, devenind grădini zoologice și botanice din Stuttgart, atrăgând peste două milioane de vizitatori pe an. Modelați (deși liber) pe faimoasa arhitectură maghiară din Alhambra din Granada, Spania - de aici, porecla locală a Alhambrei de pe Neckar - grădinile sunt minunate de explorat, la fel ca și atracțiile animalelor, un punct culminant fiind noua Casa Ape. Cu toate acestea, facilitatea are peste 8.000 de animale din aproximativ 1.000 de specii, pe lângă colecția sa impresionantă de plante.