20px

OBIECTIVE TURISTICE

20px

CE POTI FACE PE CLISURA DUNARII

Manastirea Sfanta Ana din Orsova

detalii

Manastirea Sfanta Ana din Orsova

Manastirea Sfanta Ana din Orsova

 Poziție unică în România, deasupra orașului Orșova, cu o panoramă spectaculoasă a golfului pe care Dunărea îl umple înainte de a-și urma calea spre celebrul defileu denumit de localnici Clisura Dunării. Mânăstirea are o istorie zbuciumată, fiind profanată de comuniști și re-sfințită după 1989. Ctitorită de Pamfil Șeicaru, ea rămâne dovada devotamentului și sacrificiilor acestui mare patriot și om de cultură.

Mânăstirea Mraconia

detalii

Mânăstirea Mraconia

Este situată la 15 km depărtare de oraşul Orşova, mânăstirea are, la rându-i, o istorie zbuciumată. Atestată documentar încă de la mijlocul secolului XV, mânăstirea a fost distrusă aproape complet în timpul războaielor austro-ruso-turce de la sfârşitul secolului XVIII. Refăcută după anul 1900 de către monahul Alexe Udrea, urmează a fi demolată de comunişti în anul 1968.

Chipul lui Decebal

detalii

Chipul lui Decebal

La 18 km de Orsova, in locul in care raul Mraconia se varsa in Dunare, pe malul stancos, exista o alta sculptura intitulata Chipul lui Decebal, pe care sta scris ”Decebalus Rex, Dragan Fecit“ (Regele Decebal, facuta de Dragan – trad.). Doisprezece artisti au lucrat timp de zece ani la aceasta sculptura, intre 1994 si 2004, finantata de Iosif Constantin Dragan (1917-2008). Statuia are 55 de metri inaltime si 25 de metri latime (este cea mai mare sculptura in piatra din Europa) si a fost sculptata dupa modelul celor de pe Muntele Rushmore (in Dakota, Statele Unite).

Parcul Natural Portile De Fier - Clisura Dunarii

detalii

Parcul Natural Portile De Fier - Clisura Dunarii

Parcul Natural Portile de Fier urmareste cursul Dunarii pe o lungime de aproximativ 140 km si are o suprafata de 115655 de hectare.ocupand partial teritorii apartinand judetelor Caras-Severin si Mehedinti in partea sudica a Muntilor Locvei si Almajului si in sud-vestul Podisului Mehedinti. Aici s-au infiintat 18 rezervatii naturale.

Insula Ada Kaleh

detalii

Insula Ada Kaleh

Ada Kaleh (din limba turcă Ada Kale, însemnând Insula Fortăreață) a fost o insulă pe Dunăre, acoperită în 1970 de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I. Insula se găsea la circa 3 km în aval de Orșova și avea o dimensiune de circa 1,7km lungime și circa 500m lățime.

Podul Lui Traian

detalii

Podul Lui Traian

Podul lui Traian a fost un pod construit de Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei, între primăvara anului 103 și primăvara anului 105 pe Dunărea de Jos, la est de Porțile de Fier, în apropiere de orașul Drobeta-Turnu Severin.

Cetatea Severinului

detalii

Cetatea Severinului

Cetatea Severinului a fost zidita de Regatul Maghiar ca centru strategic militar constituit impotriva Taratului Bulgar de Vidin. Biserica latina din incinta cetatii medievale a fost pusa sub patronajul sfantului Severin de Noricum.

Pestera Ponicova

detalii

Pestera Ponicova

Pestera Ponicova, cea mai mare din intreg defileul Dunarii (galeriile insumeaza 1660 m) poate fi accesata de pe uscat sau de pe Dunare cu barca.