20px

EXCURSIE DE 2 ZILE

  TRASEU: Drobeta Turnu Severin – Moeciu – Bran – Busteni – Brasov
  DATA DE PLECARE: 04 iulie 2020
  PROGRAM:  
  Ziua 1: DROBETA TURNU SEVERIN – MOECIU
  Pornim din Drobeta Turnu Severin dimineata, la ora 08:30 și ne indreptam spre Moeciu, pe traseul Targu Jiu – Ramnicu Valcea – Moeciu. Vom face un scurt popas la Pestera Muierilor, dupa care vom vizita Manastirea Curtea de Arges. Vom lua cina si vom petrece prima noapte de cazare la o pensiune din zona.
  Ziua 2: MOECIU – BRAN – RASNOV–BUSTENI
Dupa servirea micului dejun, incepem aventura indreptandu-ne catre Bran, unde vizitam Castelul Bran.  Ne deplasam apoi catre Rasnov, pentru a admira Cetatea Rasnov. Dupa vizitarea acesteia, ne vom indrepta catre Busteni, de unde vom lua telecabina pentru a ajunge pe platoul Bucegi. Vom lua cina si vom petrece a 2-a noapte de cazare la o pensiune din zona.
  Ziua 3: MOECIU – BRAN – RASNOV–BUSTENI
Dupa servirea micului dejun, ne vom indrepta catre Poiana Brasov, unde ne vom relaxa admirand peisajele, dupa care vom continua deplasarea catre orasul Brasov, oprindu-ne pentru o vedere panoramica pe masivul Tampa. Vom vizita Piata Sfatului si Gradina Zoologica din Brasov, si apoi ne vom continua drumul catre Drobeta Turnu Severin pe ruta Brasov – Curtea de Arges – Targu Jiu.
  Orasul Brasov este situat in centrul tarii, inconjurat de Carpatii de Sud, si face parte din regiunea Transilvania. Brasovul este atestat documentar din 1252 sub numele latin Corona sau denumirea germana Kronstadt, care inseamna "Orasul Coroana", ambele denumiri fiind oglindite in sigla orasului. Pe Muntele Tampa a existat o cetate numita Brassovia, dand ulterior denumirea romaneasca a orasului. Au fost descoperite urme de asezari din epoca de piatra, dar si urme ale unor cetati Dacice. Orasul a fost fondat de catre Cavalerii Teutonici in 1211 pentru a apara hotarul Regatului Maghiar, si a fost colonizat de catre saxonii din Transilvania, devenind astfel una dintre cele sapte cetati cunoscute drept Siebenburgen. Urme ale colonistilor germani pot fi observate in arhitectura gotica, baroca si renascentista, iar impreuna cu o multitudine de atractii istorice, fac Brasovul unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania.
  SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocar clasificat
- cazare 2nopti hotel 3*
- mic dejun
- insotitor de grup din partea agentiei
 
20px

Castelul Bran

detalii

Castelul Bran

Castelul Bran are o istorie de peste şase secole, dar toată lumea îl cunoaşte ca şi Castelul lui Dracula. De-a lungul timpului, legendele au fost mai puternice decât istoria, iar sute de mii de străini vin anual la Bran să-l caute pe Dracula.

Branul a primit titulatura de Castelului lui Dracula în urmă cu mai bine de 30 de ani. Se spune că un grup de turişti americani a venit în căutatea lui Dracula după ce au văzut filmele realizate după romanul lui Bram Stoker. Au mers în toată Transilvania şi au ajuns şi la Bran. Aici au văzut castelul care semăna bine cu cel din cartea lui Bram Stoker. Aşa a devenit Branul Castelului lui Dracula deşi Vlad Ţepeş nu a pus niciodată piciorul în castel.

Pestera Muierilor

detalii

Pestera Muierilor

Denumirea Peșterii Muierilor (regionalismul ”muiere” înseamnă ”femeie căsătorită”) vine din timpuri străvechi, potrivit legendelor. Unele dintre acestea susțin că în timpul războaielor cu năvălitorii locurilor, pe când bărbații plecau la lupte, în această peșteră se adăposteau femeile cu copii și bătrânii. Alte legende datorează denumirea faptului în zilele uscate de secetă, femeile mergeau să toarcă la gura acestei peșteri, curentul de aer rece ce ieșea din interiorul ei ușurându-le munca.

Cu o lungime de peste 3.500 de metri, Peștera Muierilor este compusă din patru Galerii dispuse pe două niveluri. Nivelul inferior constituie rezervația speologică împărțită în două sectoare – nord (1.500 de metri de galerii) și sud (880 metri de galerii). Etajul superior are o lungime de peste 1.200 de metri și este compus dintr-o rețea de cavități și canale foarte greu accesibile. Pe acest nivel numai o porțiune de circa 550 de metri este vizitabilă fiind amenajată pentru turiști.

Cetatea Rasnov

detalii

Cetatea Rasnov

Situata pe drumul Brasov - Rucar - Campulung, Cetatea Rasnov este una din cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Prima mentiune a Cetatii Rasnov dateaza din anul 1335, cu ocazia unei noi navaliri a tatarilor cand a fost pustiita din nou tara Barsei, in afara de cetatea de pe Tampa si Cetatea Rasnovului care nu au putut fi cucerite.

Cetatea este formata dintr-o incinta exterioara amplasata in fata zidului estic, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat, si o incinta interioara inconjurata de zidurile si turnurile cetatii.

In interiorul Cetatii Rasnov turistii pot vizita muzeul da arta feudal in care sunt expuse armuri , arme, galerii, mobilier de epoca, porturi specifice secolului dar si cateva obiecte mai neobisnuite pentru timpul nostru, dar comune in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea, cum ar fi: o masca de tortura si un jug pentru transportarea prizonierilor. Iti poti incerca deasemenea priceperea in tirul cu arcul sau pe una din tintele din hartie.

Piata Sfatului Brasov

detalii

Piata Sfatului Brasov

Pentru multi dintre cei care ajung in Brasov, aventura incepe din Piata Sfatului. Acest obiectiv turistic era in trecut locul in care se organizau targuri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanta deosebita in perioada Evului Mediu, Piata Sfatului din Brasov este si astazi imprejmuita de zidurile cetatii ce au existat odinioara. De jur imprejur, cladirile impunatoare ce au influente germanice in arhitectura, pazesc astazi locul si ii dau o culoare autentica.

De-a lungul secolelor infatisarea acestui loc s-a schimbat, iar cladirile din jur si-au gasit diverse intrebuintari. Frumoasele arcade ce le impodobesc au fost martore mai multor evenimente istorice, culturale si sociale importante si de-ar putea ne-ar povesti atatea. Printre altele, acestea au urmarit judecatele vrajitoarelor care se petreceau pe vremuri in vazul tuturor, decapitarea lui Stefan Stener, seful breslei cizmarilor care s-a opus intrarii austriecilor in oras si multe altele de care nici istoricii nu-si mai amintesc astazi.