20px

CITY BREAK PERSONALIZAT

Venetia

  Daca mediul urban ti se potriveste cel mai bine, chiar si atunci cand esti in vacanta, atunci trebuie sa alegi un city break pentru urmatoarea evadare din cotidian! Daca pentru tine aventura de vacanta inseamna sa admiri pe repede-inainte arhitectura unui oras, cladirile istorice, muzeele si simbolurile culturale locale sau inseamna sa descoperi stradute laturalnice si sa faci shopping, atunci ai ajuns in locul potrivit. Aici gasesti cele mai bune oferte pentru urmatoarea vacanta!
   Un oras inseamna o destinatie! Pentru un city break ai nevoie doar de un oras care sa te fascineze deja. In cateva zile de vacanta, vei avea timp sa descoperi toate zonele urbane centrale si marginase care te-au atras aici si poate chiar mai mult decat atat. Descopera acel ''je ne sais quoi ''specific unei metropole, intr-un weekend prelungit sau chiar intr-o saptamana!
   Alege orasul care ti se potriveste cel mai bine!
20px

OBIECTIVE TURISTICE

VENETIA

Azi orașul Veneția este împărțit în șase părți, numite sestiereDorsoduroSanta CroceSan PoloSan MarcoCannaregio și Castello, cuprinzând 118 insule si 354 poduri. Piața San Marco poate fi considerată "centrul centrului" orașului, una dintre cele mai frumoase din lume. Aici se găsește Bazilica San MarcoPalatul Ducal (Palazzo Ducale) și campanila bazilicii. Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.
Alte importante monumente venețiene sunt: Arsenalul (Arsenale di Venezia), Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.
 Piazza San Marco este emblematică și aici vei găsi cele mai faimoase obiective din Veneția: Basilica San Marco, Campanile San Marco și Palatul Dogilor. Piața este foarte mare și superbă, înțesată cu cafenele peste tot. Dar ai grijă să nu faci greșeala clasică de turiști! Totul în piață costă exagerat de mult, de la mâncare la o simplă cafea, așa ca evită zona și caută un local pe străduțe dacă vrei o gustare sau un cappucino
Veneția are un stil arhitectural aparte, Goticul Venețian, cu influențe gotice, maure și bizantine. Vei observa diferitele influențe pe toate fațadele din oraș, dar Basilica San Marco se remarcă prin aspectul său puternic oriental. Veneția a condus în secolele 13-14 cruciada împotriva Constantinopolului, aducând din est decorațiuni precum mozaicuri, coloane, capiteluri sau frize, pe care le-au folosit în decorarea bisericii.
Campanile di San Marco este turnul cu clopot al bisericii, ce domină Piazza San Marco. Poți urca până sus și, veste bună, are și lift! Asta deoarece turnul a fost reconstruit în 1912, după ce s-a prăbușit de mai multe ori din cauza cutremurelor sau a fulgerelor. L-au reconstruit în forma sa originală din 1514 și au hotărât să îi adauge și un lift.
Palatul Dogilor e o clădire incredibilă, construită în stilul Gotic Venețian, care pe vremuri era reședința Dogelui Veneției, conducătorul Republicii Venețiene. A devenit muzeu în 1932. Palatul se poate vizita între orele 8:30-19:00 vara și 8:30-17:30 iarna.
Ponte dei Sospiri, sau Podul suspinelor, este un pod superb ce face legătura între fosta cameră de interogații din Palatul Dogilor și închisoare. Podul a căpătat acest nume deoarece priveliștea de aici era ultima pe care condamnații o vedeau înainte de a fi închiși. A fost construit în 1600 și proiectat de Antonio Contino, al cărui unchi, Antonio da Ponte, a proiectat Ponte di Rialto.
Podul Rialto este cu siguranță cel mai faimos pod din Veneția și un obiectiv de neratat când ajungi aici! Este cel mai vechi dintre cele patru poduri care trec peste Canale Grande. A fost construit din piatră în 1591, iar ingineria sa era atât de îndrăzneață pentru acele vremuri, încât s-a prezis din prima prăbușirea sa. Însă Ponte di Rialto a rezistat și a devenit un simbol pentru Veneția!

 

 

vezi mai mult