20px

CITY BREAK PERSONALIZAT

Roma

   Daca mediul urban ti se potriveste cel mai bine, chiar si atunci cand esti in vacanta, atunci trebuie sa alegi un city break pentru urmatoarea evadare din cotidian! Daca pentru tine aventura de vacanta inseamna sa admiri pe repede-inainte arhitectura unui oras, cladirile istorice, muzeele si simbolurile culturale locale sau inseamna sa descoperi stradute laturalnice si sa faci shopping, atunci ai ajuns in locul potrivit. Aici gasesti cele mai bune oferte pentru urmatoarea vacanta!
   Un oras inseamna o destinatie! Pentru un city break ai nevoie doar de un oras care sa te fascineze deja. In cateva zile de vacanta, vei avea timp sa descoperi toate zonele urbane centrale si marginase care te-au atras aici si poate chiar mai mult decat atat. Descopera acel ''je ne sais quoi ''specific unei metropole, intr-un weekend prelungit sau chiar intr-o saptamana!
   Alege orasul care ti se potriveste cel mai bine!
20px

OBIECTIVE TURISTICE

ROMA

  Unul dintre simbolurile Romei este Colosseumul (70-80 d.Hr.), cel mai mare amfiteatru construit vreodată în Imperiul Roman. Având, inițial, o capacitate de 60.000 de spectatori, a fost folosit pentru lupte între gladiatori. Lista monumentelor foarte importante ale Romei antice include Forumul RomanDomus AureaPanteonulColumna lui TraianPiața lui Traian, zonele catacombelor, Circus MaximusBăile lui CaracallaCastelul Sant'AngeloMausoleul lui AugustusAra PacisArcul lui ConstantinPiramida lui Cestius și Bocca della Verità.
  Centrul istoric al orașului este dominat de tradiționalele „șapte coline ale Romei”: colinele Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin, Celian și AventinTibrul curge spre sud prin Roma, centrul fiind situat acolo unde Insula Tibrului facilita trecerea.
  Au rămas în picioare mari părți ale vechilor ziduri ale orașului. Zidul Servian a fost construit doisprezece ani după ce galii au prădat orașul în 390 î.Hr.; includea mare parte din Dealurile Esquilin și Celian, precum și celelalte cinci în întregime. Roma a depășit în dezvoltarea sa Zidul Servian, dar nu s-au mai construit alte ziduri până în 270 d.Hr., când Aurelian a început construirea Zidurilor Aureliene. Aveau o lungime de aproape 19 km, și a fost zidul pe care trupele regale italiene au trebuit să-l străpungă pentru a intra în oraș, în 1870.
  Orașul Roma înconjoară Vaticanul, o enclavă a Sfântului Scaun, care este un stat suveran. Găzduiește Piața Sfântului Petru, cu Bazilica corespondentă. Spațiul liber din fața bazilicii a fost reconceput de Gian Lorenzo Bernini, din 1656 până în 1667, sub direcția Papei Alexandru al VII-lea, ca o curte adecvată necesităților, gândită astfel încât un număr cât mai mare de oameni „să-l poată vedea pe Papă dându-și binecuvântarea, fie din mijlocul fațadei bisericii, fie dintr-o fereastră a Palatului Vatican” (Norwich 1975 p 175). În Vatican se află, de asemenea, prestigioasele Biblioteca VaticanuluiMuzeele Vaticanului cu Capela SixtinăCamerele Rafael și alte opere importante ale lui Leonardo Da VinciRafaelGiotto, sau Botticelli.
  Lista celor mai importante muzee și galerii din Roma include : Muzeul Național din RomaMuzeul Civilizației Romane, Muzeul Național Etrusc Villa GiuliaMuzeele CapitolineGaleria Borghese, Muzeul Castelului Sant'Angelo, și Galeria Națională de Artă Modernă.
  Centrul Romei este înconjurat de niște spații verzi mari și vechi ville romane opulente, care sunt rămășițele villelor care înconjurau orașul papal. Majoritatea au fost distruse de speculațiile imobiliare de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cele mai importante dintre cele care au supraviețuit sunt :

vezi mai mult