20px

CITY BREAK PERSONALIZAT

Paris

   Daca mediul urban ti se potriveste cel mai bine, chiar si atunci cand esti in vacanta, atunci trebuie sa alegi un city break pentru urmatoarea evadare din cotidian! Daca pentru tine aventura de vacanta inseamna sa admiri pe repede-inainte arhitectura unui oras, cladirile istorice, muzeele si simbolurile culturale locale sau inseamna sa descoperi stradute laturalnice si sa faci shopping, atunci ai ajuns in locul potrivit. Aici gasesti cele mai bune oferte pentru urmatoarea vacanta!
   Un oras inseamna o destinatie! Pentru un city break ai nevoie doar de un oras care sa te fascineze deja. In cateva zile de vacanta, vei avea timp sa descoperi toate zonele urbane centrale si marginase care te-au atras aici si poate chiar mai mult decat atat. Descopera acel ''je ne sais quoi ''specific unei metropole, intr-un weekend prelungit sau chiar intr-o saptamana!
   Alege orasul care ti se potriveste cel mai bine!
20px

OBIECTIVE TURISTICE

PARIS

Monumente și clădiri
·         Turnul Eiffel - simbolul Parisului.
·         Arc de Triomphe - monument din centrul Place de l'Étoile, comemorând victoriile Franței și onorând pe cei care au murit în luptă.
·         Les Invalides - Muzeu și loc de veci pentru mulți soldați francezi și pentru Napoleon.
·         Conciergerie - închisoare foarte veche unde mulți membri ai regimului monarhic au stat înainte de moartea lor la revoluția franceză.
·         Palais Garnier, sediul Operei din Paris.
·         Catedrala Notre-Dame, pe Île de la Cité
·         Biserica Saint-Merri, supranumită „Notre Dame la petite”, monument din secolul al XII-lea
·         Clădirea Samaritaine - galerii comerciale de la începutul secolului XX.
·         Sorbonne - universitate faimoasă, fondată în Evul Mediu.
·         Statuia Libertății - o versiune mai mică a statuii din portul din New York pe care Franța a dăruit-o Statelor Unite în 1886.
·         Pantheonul din Paris - biserică și mormânt al celor mai mari personalități ale Franței.
·         Sainte-Chapelle, capelă din secolul al XIII-lea.
·         Église de la Madeleine - biserică
·         Place des Vosges - piață din districtul Marais creată în timpul domniei lui Henric al IV-lea
 
Muzee
·         Luvrul - un muzeu enorm care găzduiește foarte multe opere de artă, inclusiv pictura Mona Lisa și statuia Venus din Milo.
·         Muzeul Orsay - un muzeu de artă găzduit într-o gară din secolul XIX convertită, și care conține în special opere impresioniste.
·         Centrul Georges Pompidou, cunoscut și ca Beaubourg - o clădire neobișnuită care găzduiește muzeul de arte moderne și un centru cultural cu o mare bibliotecă publică. Lângă această clădire se află și atelierul Constantin Brâncuși.
·         Musée Rodin - o mare colecție de opere ale celui mai celebru sculptor francez.
·         Musée du Montparnasse în vechea reședință a artistului Marie Vassilieff de la Avenue de Maine nr. 21, detaliază istoria comunității artistice din Montparnasse.
·         Musée Cluny, cunoscut și ca Musée National du Moyen-Age, găzduiește o mare colecție de artă și obiecte din Evul Mediu, inclusiv ciclul de tapiserii Doamna cu licornul.
·         Musée Picasso
Cartiere, străzi și alte zone
 ·         Champs-Élysées 
·         Rue de Rivoli - magazine elegante pentru turiști; mergând către Place de la Bastille se poate vedea și Opera din Paris.
·         Place de la Concorde - piața din care pornește Champs-Élysées, cunoscută în trecut ca Place de la Revolution, locul obeliscului și al ghilotinei.
·         Place de la Bastille - actuală piață, este locul unde se afla Bastilia până la Revoluția Franceză.
·         Montparnasse - zonă istorică de pe malul stâng al Senei, faimoasă pentru ateliere, restaurante și cafenele; aici se află și turnul Montparnasse de la al cărui al 56-lea etaj (196m) se poate admira o superbă priveliște a Parisului. Sau puteți urca pe terasa aflată la 210m de unde, în zilele senine, se poate privi la 40 km depărtare. În apropiere este și Gara Montparnasse, important nod feroviar și de metrou.
·         Cimitirul Pere Lachaise - unul dintre cele mai populare obiective pariziene, conține mormintele multor francezi faimoși, cât și ale unor oameni faimoși din toată lumea, care au ajuns să trăiască în Franța (inclusiv români).
·         Cimetière de Montmartre
·         Cimetière de Montparnasse
·         Cimetière de Passy
·         Les Halles - zonă comercială care include și un nod important de metrou.
·         Le Marais - zonă șic de pe malul stâng al Senei cu două comunități numeroase, homosexuală și evreiască.
·         Cartierul latin - unde se găsesc Pantheonul și Sorbonne.
Viața de noapte
·         Le Lido - cabaret de pe Champs-Élysées faimos pentru spectacolele exotice și unde, ca soldat american în permisie cu niște prieteni, Elvis Presley a dat un concert ad hoc.
·         Bal du Moulin RougeLe Crazy Horse SaloonLes Folies Bergère - cluburi de noapte faimoase.
În aglomerarea urbană
·         Disneyland Resort Paris - parc de distracții din estul orașului.
·         La Défense - complex major comercial, de birouri și teatre; tot aici este amplasat și Grande Arche.
·         Palatul de la Versailles - fostul palat regal în orașul Versailles din sud-estul Parisului (23 km). Cea mai mare atracție turistică a Franței.
Bazilica Saint Denis - catedrală gotică și necropolă a monarhilor francezi, aflată la Saint Denis, în nordul Parisului.

vezi mai mult