20px

ACTIVITATI RECREATIVE DELTA DUNARII

Excursii cu barca

detalii

Excursii cu barca

Excursii cu barca in Rezervatiei Biosferei Delta Dunãrii.Veti putea vedea o sumedenie de locuri ce merita vizitate: Sacalin (exista un traseu delimitat pentru acces turisti, veti vedea o multime de pasari, pelicani, lebede, cormorani), canalul Erenciuc (un loc superb cu copaci ce acopera canalul), lacul Erenciuc (zone intinse de nuferi albi) , lacul Puiu, lacul Rosu ( exista acolo un popas), lacul Potcoava, lacul Lumina etc si sa nu mai vorbim de canalele ce unesc aceste lacuri. Chiar daca unele sunt ceva mai departe, ele trebuiesc vazute. Si asta luand in considerare numai zona Sfantu Gheorghe.

Pescuit sportiv

detalii

Pescuit sportiv

Pescuit sportiv la diferite specii de peste (crap, somn, stiuca , biban).Sfârșitul anului e raiul pescarilor în Delta Dunării. Atunci sunt cele mai tari concursuri de pescuit la răpitor, iar vedetă este știuca. Bibanul e pe locul 2, în umbra marelui răpitor. La carte scrie că acum e vremea ei și că ar trebui să muște foarte bine, dar în realitate asta depinde de foarte mulți factori, de la presiunea atmosferică la adâncimea apelor, gradul lor de limpezire, fazele lunii și temperatura. Pare complicat, însă de fapt, sunt scuzele drăguțe și elaborate ale pescarilor pe care le auzim tot timpul la concursurile astea.

Mănâncă preparate din pește

detalii

Mănâncă preparate din pește

 Intodeauna când ajungi într-o destinație turistică îți dorești să deguști preparatele specifice acelui loc; iar în Deltă vei vrea să mănânci pește.

Se spune că turiștii care beau apă din Dunăre se îndrăgostesc pentru totdeauna de deltă și vor reveni. Această vorbă din bătrâni este confirmată, mulți dintre cei care au ajuns în Delta Dunării, paradisul dintre ape, se întorc în vacanțe în satele în care localnicii nu prea mănâncă altceva decât pește. Meniurile lor sunt atât de diversificate, încât au ajuns să gătească peștele în mii de feluri. Inclusiv dulciuri și dulceață au ajuns să prepare locuitorii din județul Tulcea din pește și sunt tare mândri de produsele lor.

Mergi în excursii prin împrejurimi

detalii

Mergi în excursii prin împrejurimi

Vei putea face excursii în împrejurimi; Pădurea Letea, Insula Sacalin, Epava Tuzla, Gârla Turcească sau vizitarea orasului Sulina sunt doar câteva idei de excursii pe care le poți realiza dacă ai ales să vii în Delta Dunării la Sfântu Gheorghe.