20px

CLISURA DUNARII
ACTIVITATI RECREATIVE

Plimbare cu barca

detalii

Plimbare cu barca

O plimbare cu barca în zona Cazanele Dunării include: vizitarea Peșterii Ponicova, Grota Veterani, Cazanele Mici, Chipul lui Decebal și, opțional, Tabula Traiana (obiectiv situat pe malul sârbesc al Dunării).

Pescuit sportiv

detalii

Pescuit sportiv

Pescuit sportiv în zona Cazanele Dunării, puteți închiria o barcă pentru o zi de la(Cazanele Dunarii, Eselnita) sau puteți folosi locația fixă pentru o partidă de pescuit în zona Cazanelor.

Drumetii

detalii

Drumetii

  • Daca esti pasionat de drumetii iti recomandam sa alegi unul din traseele turisticesin Zona Cazanele Dunarii

  • Drumeție în natură pe platoul Ciucarul Mare de unde se pot admira peisaje naturale superbe

  • Durata traseului este de aproximativ 5-6 ore, dificultatea traseului este medie, recomandăm echipament lejer pentru drumeție

Cicloturism si Mountain Bike

detalii

Cicloturism si Mountain Bike

Să descoperi această zonă pe bicicletă e ideal fiindcă poți parcurge o distanță destul de mare însă la o viteză redusă astfel încât să te bucuri de priveliște…și ce priveliște!

 

Odihna si relaxare

detalii

Odihna si relaxare

Zona favorizeaza desfasurarea si in zona Cazanelor Dunarii a turismului de odihna si relaxare, ecologic, cultural-religios, precum si a turismului de aventura.

Distractie de noapte

detalii

Distractie de noapte

Clubul LA VELLA este viziunea de a transforma zilele de vară în pool-party, iar nopţile de sâmbată devin un mega-party în club. Muzica de bună calitate o aduc DJ si MC de renume, dumneavoastră, oaspeţii noştri, nu trebuie decât să ridicaţi mâinile, să vă lasaţi antrenaţi de atmosfera incendiară şi deci……. să vă distraţi.

Activitati diverse

detalii

Activitati diverse

Alpinism, rafting, tir cu arcul, echitație. În zona Gârnicului, o comună din Clisura Dunării, se organizează  anual un festival de jazz, unde vin zeci de turiști din Austria, Germania, pe motociclete. Avem Festivalul Smochinului din Șvinița, unde se pot gusta și achiziționa dulceața și pălinca de smochine. E o zonă  pitorească, dar deosebită și din punct de vedere istoric. Se pot vedea ruinele cetății de la Drencova.

Bucataria romaneasca

detalii

Bucataria romaneasca

Vă invităm să gustați din bucătăria românească specifică Clisurii Dunării: ciorba de pește și peștele gătit în diverse forme, inclusiv aperitive din pește.

Majoritatea restaurantelor de pe Clisura Dunarii, sunt cu specific pescaresc.